Mládežnické celky fotbalového klubu SK Spartak Svatobořice – Mistřín získaly dotaci na nové tréninkové pomůcky

29.04.2017 02:16

Dne 27. 4. 2017 k nám dorazila skvělá zpráva z Krajského úřadu Jihomoravského kraje, kdy fotbalový klub SK Spartak Svatobořice – Mistřín žádal o dotaci na pořízení nových tréninkových pomůcek pro rozvoj mládeže ve Svatobořicích – Mistříně.
 

Tréninkové činnosti se aktuálně účastní 85 dětí. Jejich účast je rozdělena do několika kategorií. „V letošním roce jsme obsadili 4 kategorie mládežnických týmů (dorost, starší žáci, mladší žáci, mladší přípravka. V následujícím roce bychom chtěli i vytvořit tým starší přípravky. Víme, že bez kvalitní práci s mládeží se dnešní okresní fotbal děůat nedá. Jednou z nejdůležitějších priorit SK Spartak Svatobořice – Mistřín je výchova mládeže“, říká trenér dorostu Tomáš Synek.
 

Tréninkové pomůcky byly na špatné úrovni a mnohdy nedostačující. Získáním dotace na nové tréninkové pomůcky, chceme vyvolat u dětí ještě větší zájem o tento kolektivní sport. Kvalifikovaní trenéři SK Spartak tak budou moci využít nové tréninkové pomůcky k tomu, aby zajistili pro mládež kvalitní a kreativní tréninkové jednotky.
 

„Projekt je pro sportovní oblast v našem klubu potřebný. Děti a mládež v dnešní uspěchané době často sedí doma u počítače nebo u tabletu. Těmto negativním aktivitám chceme předcházet tím, že naší mládeži ukážeme, že na našich trénincích se naučí mnoho fotbalových dovedností, ale také zažijí spoustu srandy a vytvoří si nové kamarádství mezi svými vrstevníky. Již odedávna je zřejmé, že dostatečný pohyb vede nejen k lepší fyzické kondici, ale i k lepší psychice člověka. Pokud si dítě nezíská již v raném věku základní pohybové návyky, je pak jen otázkou času, kdy začne mít zdravotní problémy“ uvádí autor žádosti o dotaci Tomáš Synek.
 

Výše dotace, kterou získal SK Spartak Svatobořice – Mistřín je 150 tisíc Kč. Za tyto získané peníze klub pořídí nové tréninkové pomůcky, ale také bude moci zaplatit ubytování a stravování na soustředěních či jednotlivých turnajích, kterých se mládežnické celky SK Spartak zúčastňují.

 

Zpracoval: Fotbalový klub SK Spartak Svatobořice – Mistřín

Dne: 29. dubna 2017