Rozhovor s trenérem A týmu

22.08.2016 12:37

Před novou sezónou 2016/2017 se novým trenérem A mužstva stal Petr Staňa. Níže Vám přinášíme rozhovor
 

Jak probíhala letní příprava A mužstva SK Spartak Svatobořice na podzimní část fotbalové soutěže?

Příprava na novou sezonu začala 9.7.2016. Tréninky probíhaly dvakrát týdně. Vzhledem k času dovolených a pracovnímu vytížení hráčů, nebyly tréninky navštěvovány v tak hojném počtu, v jakém byly ideální představy. Byly domluveny tři přípravné zápasy a odehrálo se první kolo Okresního poháru.

 

Jakou změnu zažil kádr Vašeho mužstva, máte nové posily (odchody):

Spartak už minulou sezonu pod vedením Marka Svozila odváděl dobré výkony. Potřeba však bylo doplnit každou řadu alespoň o jednoho zkušeného hráče. To se myslím vedení spartaku povedlo. Problém zůstal pouze v obranné řadě, kdy nám skončil Jarek Lunga a nahradit takového hráče je velmi těžké, jelikož patřil každý zápas mezi nejlepší hráče. Z dorostu přišel talentovaný Jirka Varmuža, který by se v budoucnu mohl stát oporou zadních řad. Do středové řady se podařilo přivést Luďka Baťu, který skončil v Lovčicích, a také se podařilo domluvit s Luďkem Tomanem, aby prodloužil svoji fotbalovou kariéru. Myslím, že tito dva zkušení borci dodají hře spartaku potřebný klid a rozum. Do útoku byl po boku Zdeňka Kocha získán Pavel Šalša, který poslední sezonu působil v konkurenčních Mikulčicích. Pavla znám již ze společného působení v Šardicích a věřím, že jeho góly nám pomohou k získání co největšího počtu bodů. Dle mého názoru je Pavel rozdílový hráč, který dokáže rozhodnout zápas. Dále do kádru mužstva přibil David Hanák, ze Šardic přišli Erik Antoš a Marek Chludil, z dorostu vyšel Lukáš Randis, a dále se do přípravy zapojil i Pavel Sklenář ml. Z týmu odešel Vojta Hála a kariéru přerušil již zmíněný Jarek Lunga. Celkem v současné době má kádr A mužstva 23 hráčů.

 

Máte za sebou přípravné zápasy, jaké výsledky jste dosáhli a jak jste spokojen s předvedenou hrou?

První přípravný zápas jsme odehráli na domácím hřišti s celkem Rohatce s nerozhodným výsledkem 3:3. V tomto zápase jsme velkou dobu vedly a dvě branky jsme obdrželi až v poslední desetiminutovce, kdy toto bylo zapříčiněno především střídáním a zkoušením jednotlivých postů u hráčů. Ve druhém zápase jsme opět na domácím hřišti přivítali celek k Moravského Žižkova, kdy výsledek tohoto zápasu hovořil jasně v náš prospěch 6:0. Poslední přípravný zápas jsme přivítali celek z Vlkoše. Výsledek zápasu byl 2:1 v náš prospěch. S předvedenou hrou, zejména ve druhém poločase, jsem však již nebyl tak spokojen jako u ostatních přípravných zápasů.  V přípravném období se ještě odehrál zápas okresního poháru, který jsme odehráli u soupeře, který ze třetí třídy postoupil a po několika letech se vrátil do okresního přeboru, ve Vnorovech. Zápas jsme vyhráli 3:1. V přípravě jsem byl spokojen s výsledky i předvedenou hrou, výjimkou byl již zmiňovaný druhý poločas s Vlkošem.

 

Jste spokojen s přístupem hráčů k letní přípravě?

Přístup hráčů k letní přípravě byl podle mého názoru dobrý. Cílem letní přípravy bylo zaměřit se na rozvoj dynamiky a síly. Samozřejmě každý trenér by uvítal, kdyby na každý trénink chodilo minimálně 14 hráčů. To však na takové úrovni není možné. Tréninky navštěvovalo průměrně okolo 8-9 hráčů. I při tak malém počtu však nebyly tréninky nijak ošizeny a hráči na trénincích pracovali svědomitě. Zda to povede ke společnému úspěchu v okresním přeboru, ukáže teprve čas.

 

S jakým postavením v tabulce po skončení ročníku 2016-2017 byste byl spokojen?

Samozřejmě cílem je urvat co nejvíce bodů a poprat se o postup do I. B třídy. Myslím si, že současný kádr by tyto ambice mohl naplnit. Ale všichni víme, že toto je ovlivněno, celou řadou faktorů, které bohužel nemůžeme ovlivnit, ať už jsou to zranění či pracovní povinnosti. Ale kádr je tak velký, že by se to nemělo na výsledcích nějak rapidně podepsat. Ale musíme jít zápas od zápasu a v každém odvést maximum, které poté povede k naplnění určitých představ.

 

Co byste vzkázal fanouškům SK Spartak?

Jak se již od pradávna říká, tak fanoušci jsou dvanáctým hráčem. A vím i z dob, kdy jsem hrával, že podpora fanoušků je pro mužstvo nesmírně důležitá. Samozřejmě najdou se v zápase pasáže, kdy se nedaří a v tuto chvíli je právě přístup fanoušků velmi důležitý. Hráči, kteří dělají chyby, a dělají je všichni, o svých chybách ví a hlasy, které zaznívají z řad fanoušků, typu vystřídej ho atd., na psychice moc nepřidá. Proto prosím přistupujte k hráčům Spartaku s úctou a věřte, že jejich snahou je odvést na hřišti maximum a udělat vše pro vítězství NAŠEHO týmu. Fanouškovská podpora Spartaku je velká a to v jakém počtu navštěvují venkovní zápasy je záviděníhodná ostatních týmů. Proto bych touto cestou rád všem poděkoval, ale nezapomenu, podotknou: FANDI, ALE ZŮSTAŇ ČLOVÉKEM

 

Za SK SPARTAK, Tomáš Synek